Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Υγιεινή στην κουζίνα - Health care in kitchen

Η αύξηση της θερμοκρασίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών και την αλλοίωση των τροφίμων, γι' αυτό και θα πρέπει να λαμβάνουμε κάποια μέτρα προστασίας προκειμένου να αποφύγουμε τις δηλητηριάσεις. Εφαρμόζοντας τις δέκα πιο κάτω απλές συμβουλές, σίγουρα θα αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις:
  1. Πλένετε πάντοτε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι πριν και μετά από κάθε εργασία στην κουζίνα.
  2. Πλένετε και απολυμαίνετε με ζεστό νερό και σαπούνι τον πάγκο εργασίας, τις πλάκες κοπής, τα μαχαίρια και γενικά όλα τα εργαλεία και επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τα τρόφιμα.
  3. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές πλάκες κοπής για ωμό κρέας ή ψάρι (κόκκινο χρώμα πλάκας), λαχανικά (πράσινη πλάκα) και ψωμί (άσπρη πλάκα). Στην αγορά υπάρχουν κόκκινες, πράσινες και άσπρες πλάκες κοπής. Χρησιμοποιήστε τις.
  4. Πλένετε τα ωμά φρούτα και λαχανικά με άφθονο νερό.
  5. Μην επιμολύνετε τα πλυμένα ή ψημένα τρόφιμα με τα ωμά. Μη χρησιμοποιήτε για πλυμένα ή ψημένα τρόφιμα χώρους, σκεύη ή εργαλεία τα οποία είχατε χρησιμοποιήσει προηγουμένως για ωμά κρέατα, ψάρια, αυγά ή άπλυτα λαχανικά και φρούτα.
  6. Τα μικρόβια αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες από 4 μέχρι 63 βαθμούς Κελσίου. Ψήνετε τα τρόφιμα ικανοποιητικά.
  7. Βάζετε στη συντήρηση ή την κατάψυξη του ψυγείου σας τα τρόφιμα που θέλετε να φυλάξετε το συντομότερο δυνατό και όχι περισσότερο από μια ώρα μετά το ψήσιμο, εάν δεν θα χρησιμοποιηθούν.
  8. Τα ευάλωτα τρόφιμα (κρέμες, γλυκίσματα κλπ.) συνίσταται να τα προστατεύσετε με ειδικό σελοφάν και να τα φυλάξετε στο ψυγείο πιο ψηλά από τα λαχανικά ή το κρέας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί την ίδια ή την επόμενη μέρα.
  9. Τα ψημένα τρόφιμα που δεν τα καταναλώσατε σε διάστημα τριών ημερών από την παρασκευή τους, καταστρέψτε τα.
  10. Εάν για οποιοδήποτε λόγο πιστεύετε ότι κάποιο τρόφιμο αλλοιώθηκε, καταστρέψτε το χωρίς δεύτερη σκέψη.
Εαν οι συμβουλές σας φαίνονται πολλές, τότε μπορούμε να τις συνοψίσουμε στο εξής: Συχνό πλύσιμο χεριών, καλό ψήσιμο τροφίμων και κατανάλωση τους σύντομα.
Περιοδικό Πρωτεύουσα, Αύγουστος 2010.
The increase in temperature during the summer season favors the growth of microorganisms and food spoilage, which is why we should take some protective measures to avoid poisoning. Applying the ten simple tips below, you will surely avoid unpleasant situations:
  1. Always wash your hands with warm water and soap before and after every job in the kitchen.
  2. Wash and sanitize with hot water and soap the bench work, cutting boards, knives and general all tools and surfaces that come in contact with food.
  3. Use separate cutting boards for raw meat or fish (red plate), vegetables (green plate) and bread (white plate). In the market there are red, green and white cutting boards. Use the.
  4. Wash raw fruits and vegetables thoroughly.
  5. Do not contaminate washed or cooked foods with raw. Is used for non-washed or cooked food premises, fixtures or tools that you had previously used for raw meat, fish, eggs, or unwashed fruits and vegetables.
  6. Bacteria grow rapidly at temperatures from 4 to 63 degrees Celsius. Cook food well.
  7. Put in the freezer or maintenance of your refrigerator foods to keep you as soon as possible and not more than an hour after baking, if not used.
  8. Fragile foods (creams, sweets etc.) is to protect a special cellophane and store in the refrigerator up most of the vegetables or meat to be used the same or next day.
  9. The cooked food is not consumed over the three days of preparation, destroy them.
  10. If for any reason you believe that any altered food, destroy it without second thought.
If the advice you seem a lot, then we can summarize the following: Frequent hand washing, cooking good food and eating them soon.

"Protevousa" Magazine, issue August 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου