Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Γκάμον με γλάσο πορτοκάλι - Gamon with orange glaze

Υλικά για 8-10 άτομα:
2 κιλά γκάμον (Gammon),
2 καρότα, σε τέταρτα,
2 κρεμμύδια μοιρασμένα, κάθε ½ καρφωμένο με 1 γαρίφαλο, 2 κλωνάρια σέλινο, τεμαχισμένα,
1 πράσινο μήλο (Grany Smith) κομμένο σε τέταρτα,
3 κόκκινα μήλα σε τέταρτα,
1 φύλλο δάφνης,
1 κουταλάκι σπόροι πιπεριού ,
18 παστά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια,
1 1/4 φλ. κόκκινο, ξηρό κρασί.

Γλάσο:

2/3 φλ. χυμός πορτοκαλιού,
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη,
2 κουταλιές μέλι,
1-2 κουταλιές μουστάρδα Dijon (Hot Dijon mustard Schwartz),
20 περίπου καρφιά γαρίφαλα από βαζάκι Schwartz,
1 κουταλιά κορν φλάουερ για τη σάλτσα.

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα δαμάσκηνα για ½ τουλάχιστον ώρα στο κρασί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το γκάμον με τα καρότα, το πράσινο μήλο, τα κρεμμύδια, το σέλινο, τη δάφνη και τους σπόρους πιπεριού. Το σκεπάζετε με κρύο νερό και όταν κοχλάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το ψήνετε για 1½-2 ώρες. Το στραγγίζετε και πετάτε τα λαχανικά κλπ.
Για το γλάσο, αναμιγνύετε το χυμό πορτοκαλιού με τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι και τη μουστάρδα. Όταν κρυώσει το γκάμον, αφαιρείτε με μαχαίρι την εξωτερική πέτσα του και χαράζετε το λίπος του διαγώνια σε ρόμβους (μπακλαβαδωτά). Καρφώνετε ένα γαρίφαλο σε κάθε γωνιά ρόμβου και το βάζετε σε ένα ταψί. Προσθέτετε στο ταψί τα δαμάσκηνα με το κρασί τους, τα κόκκινα μήλα και το περιχύνετε με το μίγμα του χυμού πορτοκαλιού. Ψήνετε το γκάμον στο φούρνο για 45 λεπτά, ραντίζοντάς το 3-4 φορές με το ζουμί του. Το βγάζετε από το ταψί και το βάζετε σε πιατέλα. Αδειάζετε το περιεχόμενο του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι και με ένα κουτάλι αφαιρείτε (όσο μπορείτε) το λίπος από την επιφάνεια. Διαλύετε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο νερό, το προσθέτετε στη σάλτσα και τη βράζετε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι να δέσει. Συνοδεύετε το γκάμον με τα μήλα και τα δαμάσκηνα και το σερβίρετε με την σάλτσα του.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό TV mania.


Materials for 8-10 people:

2 kg Gammon,
2 carrots, quartered
2 onions, spread each with 1 ½ nailed cloves, 2 stalks celery, chopped
1 green apple (Grany Smith) cut into quarters
3 red apples in quarters
1 bay leaf,
1 teaspoon of pepper seeds,
18 salted plums without stones,
1 1/4 cup. Red, dry wine.

Glaze:
2 / 3 cup. orange juice,
4 tablespoons brown sugar,
2 tablespoons honey
1-2 tablespoons mustard Dijon (Hot Dijon mustard Schwartz),
About 20 cloves studded jar of Schwartz,
1 tablespoon cornflour to the sauce.

Execution

Soak the prunes for at least ½ hour in the wine. Preheat oven to 200 ° C. Place in a pan range with carrots, green apple, onions, celery, bay leaf and pepper seeds. Cover with cold water and when boil, reduce heat, cover the pan and cook for 1 ½ -2 hours. The strain and discard vegetables etc.
For the glaze, mix orange juice with brown sugar, honey and mustard. When cool, the range, remove with a knife the outer skin and scratching the fat diagonally into diamonds. Nailed a clove in each diamond corner and put it in a pan. Stir in baking plums with their wine, red apples and pour the mixture of orange juice. Bake the range in the oven for 45 minutes, sprinkling about 3-4 times the broth. Remove from the pan and place on platter. Empty contents of pan into a saucepan with a spoon, remove (as you can) fat from the surface. Dissolve the cornflour in a little cold water, add the sauce and cook, stirring, for 2-3 minutes until thickened. Accompany the range with apples and prunes and serve with sauce.

Republished from the magazine TV mania.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου