Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Καρυδόπιτα με κρέμα καραμελέ - Walnut cake with caramel cream

Υλικά


1 κουτί κρέμα καραμελέ

Για την καρυδόπιτα

5 αυγά
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά
3/4 φλυτζανιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι αλεύρι
1,5 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.σ. ανθόνερο
1 κ.σ. κονιάκ
2 κ.γ. Baking Powder
2 κ.γ. σοκολάτα σε σκόνη

Εκτέλεση


Κτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτετε όλα τα υλικά για την καρυδόπιτα και κτυπάτε ξανά. Διπλώνετε με κουτάλι τη μαρέγκα με την υπόλοιπη ζύμη. Ρίχνετε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά στρογγυλό πυρέξ ή σε φόρμα με σούστα. Ψήνετε την πίτα σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο και παράλληλα ετοιμάζετε την κρέμα καραμελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τρυπάτε την πίτα με πηρούνι σε διάφορα σημεία και με κουτάλι την ποτίζετε με τη ρευστή κρέμα. Αφού σιγά - σιγά την απορροφήσει όλα και κρυώσει, τη βάζετε στο ψυγείο για 4 - 5 ώρες. Στολίζετε με Topping Βανίλια, κτυπημένο σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και με λίγα καρύδια κομένα ή γλυκό καρυδάκι κομμένο στα τέσσερα.

Συνταγή της Ελένης Αντωνίου για την ΜΟΝ ΑΜΙ.


Ιngredients

1 pack cream caramel

For the pecan pie

5 eggs
1/2 cup bread crumbs
3/4 cup sugar
1/2 cup flour
1.5 cup chopped walnuts
1 tb.sp. rose water
1 tb.sp. cognac
2 t.sp. Baking Powder
2 t.sp. chocolate powder

Εxecution

Beat the egg whites meringue. Beat yolks with sugar, add all the ingredients for thecake and flip again. Fold the meringue with a spoon with remaining dough. Pour the batter into buttered and sprinkled with a little toast or Pyrex round in shape with a clasp.Bake the pie in a moderate oven for about 40 minutes. Allow the pie to cool slightlywhile you prepare the caramel custard according to package directions. Pierce the cake with a fork in several places and watering the spoon with the liquid cream. Afterslowly - slowly to absorb it all and cool, to refrigerate for 4 to 5 hours. Adorned withVanilla Topping, whipped according to the instructions in the file and a few nuts or freshwalnut Comenius quartered.

Recipe οf Helen Antoniou for MON AMI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου