Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Τζατζίκι - Tzatziki

Tip: Υπέροχο, επίσης και ως συνοδευτικό για κρέατα σχάρας.

Συστατικά

1 φλυτζάνι στραγγιστό γιαούρτι
2 μικρά αγγούρια, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 - 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
0,5 κουταλάκι άνιθο (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Πασπαλίστε τα αγγούρια με το αλάτι και αφήστε τα στην άκρη για 15 - 30 λεπτά. Μετά, σφίξτε τα στη χούφτα σας να στραγγίσουν και προσθέστε τα στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας τα. Αν χρειάζεται προσθέστε λίγο ακόμα αλάτι. Εν τέλει, προσθέστε ως γαρνιτούρα μια κουταλιά ελαιόλαδο.

Tip: Wonderful, as well as accompaniment to grilled meats.

Ιngredients

1 cup yoghurt
2 small cucumbers, peeled and chopped
1 to 3 cloves garlic, finely chopped
1 teaspoon salt
2 tablespoons olive oil
0.5 tsp dill (optional)

Outturn

Sprinkle cucumbers with salt and leave aside for 15 to 30 minutes.Then tighten the handful of you to drain and add the remaining ingredients, stirring them. If necessary add a little more salt. Finally, add as a side dish a tablespoon of olive oil.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου