Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Μπαμπά Γκανούς* - Baba Ganoush*

Tip: Σερβίρεται με μπόλικες λιβανέζικες πίτες.

Συστατικά

1 μέτρια μελιτζάνα (περίπου 375 gr)
1/4 φλυτζανιού χυμό λεμονιού
1/4 φλυτζανιού ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι
μαϊντανο
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ψήστε τη μελιτζάνα στο γκριλ ή το φούρνο μέχρι να μαλακώσει, αφαιρέστε τη φλούδα ενόσω είναι ακόμα ζεστή και λιώστε τη ψίχα σε γουδί. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το σκόρδο και το αλάτι και ανακατέψτε. Τοποθετήστε το σε ξέβαθο μπολ και στολίστε με μαϊντανό και ελαιόλαδο.

*Μελιτζανοσαλάτα της Μέσης Ανατολής

Tip: Serve with plenty of Lebanese pies.

ingredients

1 medium eggplant (about 375 gr)
1 / 4 cup lemon juice
1 / 4 cup tahini
1 clove garlic, finely chopped
1 teaspoon salt
parsley
olive oil

Outturn

Bake the eggplant on the grill or oven until tender, remove the peel while still warm and melt the kernels in a mortar. Add the lemon juice, tahini, garlic and salt and stir. Place in shallow bowl and garnish with parsley and olive oil.

* Eggplant salad of Middle East

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου