Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μπατόν Σαλέ της Λορέν - Baton Salé of Laurent

Tip: Τσιμπηματάκια για ποτά, συνοδευτικά σούπας ή και για σαλάτες

Συστατικά

2/3 φλυτζανιού βούτυρο
2,5 φλυτζάνια αλεύρι
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι baking powder
0,5 φλυτζάνι χοντρό σιμιγδάλι
1 φλυτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1/4 φλυτζανιού γάλα

Εκτέλεση

Ζυμώστε το βούτυρο, το αλεύρι και το αυγό σε πολυμίξερ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το τυρί). Συνεχίστε μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη αλλά να μην κολλάει, προσθέτοντας γάλα αν χρειαστεί. Ανοίξτε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόψτε σε μπαστούνια. Τοποθετήστε τα σε ταψί και πασπαλίστε τα με τριμμένο τυρί και ψήστε τα σε φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου για 10 - 15 λεπτά.

Tip: Bites for drinks, accompanying soup or salad

Ingredients

2 / 3 cup butter
2.5 cups flour
1 egg
1 teaspoon salt
1 teaspoon baking powder
0.5 cup coarse semolina
1 cup grated Parmesan
1 / 4 cup milk

Outturn

Knead the butter, flour and egg in food processor. Add the remaining ingredients (except cheese). Continue until the dough becomes pliable but not sticky, adding milk if necessary. Open sheet on floured surface and cut into sticks. Place in baking dish and sprinkle with grated cheese and bake in oven at 175 degrees Celsius for 10 to 15 minutes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου