Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τόρτε με ντομάτα και βασιλικό - Torte with tomato and basil

Tip: Ένας εντυπωσιακός τρόπος να αρχίσετε ένα γεύμα

1 πακέτο μαλακό τυρί (cream cheese)
3/4 φλυτζανιού βούτυρο
2 κουταλιές σος βασιλικού (pesto sauce)
2-3 αποξηραμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
2 κουταλιές κουκουνάρια καβουρδισμένα
αλάτι
κόκκινο καυτερό πιπέρι

Χτυπήστε το μαλακό τυρί με το βούτυρο, αρτίστε με αλάτι και πιπέρι και μουλιάστε τις ντομάτες σε ζεστό νερό για 5 λεπτά. Στραγγίστε τις και μετά πολτοποιήστε τις μαζί με το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και λίγο αλάτι. Στρώστε μικρή φόρμα με πλαστική μεμβράνη. Απλώστε 1/3 μίγμα τυριού, μια στρώση από σως βασιλικού, 1/3 μίγμα τυριού, μια στρώση από το μείγμα ντομάτας και τέλος, το μείγμα τυριού που έχει απομείνει. Βάλτε το στο ψυγείο και αφού παγώσει για αρκετές ώρες, βγάλτε το από τη φόρμα, ξετυλίξτε τη μεμβράνη και πασπαλίστε με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια. Διακοσμήστε με φρέσκο βασιλικό και σερβίρετε με τραγανιστό ψωμί.

Tip: An impressive way to start a meal

1 package cream cheese
3 / 4 cup butter
2 tablespoons pesto sauce
2-3 dried tomatoes
1 clove garlic, finely chopped
1 tablespoon olive oil
1 tablespoon tomato paste
2 tablespoons toasted pine nuts
salt
red hot pepper

Beat cream cheese with butter, put some salt and pepper and soak tomatoes in hot water for 5 minutes. Drain them and then mash them together with garlic, tomato paste and some salt. Put a small form with plastic wrap. Spread 1/3 cheese mixture, a layer of sauce of basil, 1/3 cheese mixture, a layer of tomato mixture and finally the cheese mixture left over. Refrigerate and after freezing for several hours, remove from the pan, unwrap the foil and sprinkle with toasted pine nuts. Garnish with fresh basil and serve with crispy bread.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου