Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Βιογραφικό Κατερίνας Κεράνη - Παπαβασιλείου - Katerina's Kerani - Papavassileiou Biography

Η Κατερίνα Κεράνη Παπαβασιλείου γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια των Η.Π.Α., όπου σε νεαρή, ακόμα, ηλικία εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαγειρική. Στο Λύκειο ασχολήθηκε με την έρευνα σε θέματα εθνικής κουζίνας και την προετοιμασία γευμάτων για το πρόγραμμα Νηπιαγωγικών Σπουδών του σχολείου, όπου πήρε βραβείο Οικοκυρικών. Αργότερα πήρε πτυχίο στις Ξενοδοχειακές Σπουδές από το City College, San Francisco. Ταυτόχρονα, από 17 χρονών άρχισε να εργάζεται στην κουζίνα ξενοδοχείου της αλυσίδας Hyatt. Με την πάροδο του χρόνου, ανέλαβε την προετοιμασία φαγητών για τις 5 κουζίνες του ξενοδοχείου, δουλειά για την οποία τιμήθηκε με το βραβείο 5 αστέρων. Αργότερα ανέλαβε διευθυντική θέση στην καφετέρια άλλου ξενοδοχείου Hyatt, για την οποία και βραβεύθηκε. Μετέπειτα ανέλαβε την Εξυπηρέτηση Δωματίου στο ίδιο, πολυτελές ξενοδοχείο 690 δωματίων, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στη διεύθυνση του πιο προσοδοφόρου εστιατορίου. Ύστερα ήρθε στην Κύπρο με τον Κύπριο σύζυγο της, τον οποίο γνώρισε στο Πανεπιστήμιο. Η πρώτη της δουλειά στην Κύπρο ήταν η οργάνωση και διεύθυνση του Τμήματος Φαγητών και Ποτών σε υπό ανέγερση ξενοδοχείο της Λεμεσού. Η επιθυμία της, όμως, να δημιουργήσει οικογένεια και να εργάζεται "φυσιολογικές" ώρες, την οδήγησε μακριά από την ξενοδοχειακή βιομηχανία, προς την διδασκαλία Διεύθυνσης Ξενοδοχείου σε ιδιωτικό κολέγιο, για περισσότερο από 10 χρόνια. Για 4, επίσης, χρόνια, λειτουργούσε δικό της ζαχαροπλαστείο και επιχείρηση catering. Από το 1997 και για 2 σεζόν ετοίμαζε και παρουσίαζε το τηλεοπτικό πρόγραμμα μαγειρικής "Food & Wine". Είναι μέλος του επαγγελματικού συνδέσμου H.C.I.M.A. και το "Θέμα Γεύσης" είναι το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής. Ανάμεσα σε όλα αυτά καταφέρνει να βρίσκει και χρόνο για τους 2 γιους της, οι οποίοι έχουν κληρονομήσει την αγάπη της μητέρας τους για τη μαγειρική και τη δυσαρέσκεια της για το πλύσιμο που ακολουθεί.

Caterina Keranis Papavassiliou was born in Piraeus and raised in San Francisco, California, where a young, yet, age showed great interest in cooking. In high school dealt with research on ethnic cuisine and catering for Kindergarten Studies program of the school, where she took the Award of housewife. Later she took a degree in Hotel Studies from City College, San Francisco. Simultaneously, the age of 17 began working in the kitchen of the hotel chain Hyatt.Over the years, undertook the preparation of food for 5 kitchens of hotel, work for which she was awarded by 5 stars. He later took a leading position in the cafeteria of another hotel Hyatt, for which she was awarded. Later took the room service at the same luxury hotel, 690 rooms, and then moved in the direction of more profitable restaurant. Then he came to Cyprus with her Cypriot wife, whom she met at university. Her first job in Cyprus was the organization and direction of the department of food and drinks in under construction hotel in Limassol. The desire, however, create family and to work "normal" hours, led away from the hotel industry, to teaching Hotel Management at private college for more than 10 years. For 4, also years, operated her own bakery business and catering. From 1997 for 2 seasons she made and presented the television cooking "Food & Wine". She is a member of the professional association H.C.I.M.A. and "Subject of Taste(Thema Gefsis)" is her first cookbook. Among all this manages to find time and for 2 sons who have inherited their mother's love for cooking and disappointed to wash below.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου