Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Τσίλι κον κέσο (Ζεστή τυροκαυτερή!) - Chili Con queso (Warm spicy cheese dip!)

Tip: Μεξικάνικη γεύση κατευθείαν από την Καλιφόρνια.

Συστατικά

1/2 φλυτζάνι κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές βούτυρο
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες, στραγγισμένες
1/4 κονσέρβας πράσινα, καυτερά πιπέρια, στραγγισμένα
1 πακέτο μαλακό τυρί (cream cheese)
1/2 φλυτζάνι τυρί τσένταρ
αλάτι
κύμινο, αλεσμένο

Εκτέλεση

Σωτάρετε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέστε τις ντομάτες, τα πιπέρια, το αλάτι και το κύμινο και σιγοβράστε για 15 λεπτά. Μετά κόψτε τα τυριά σε κύβους, προσθέστε τα στο μίγμα και ανακατέψτε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά, αλλά μην το αφήσετε να κοχλάσουν! Τέλος, σερβίρετε με πατατάκια καλαμποκιού (tortilla chips).

Tip: Mexican flavor straight from California.

Ingredients

1 / 2 cup onion, chopped
2 tablespoons butter
1 can diced tomatoes, drained
1 / 4 canned green chillies, drained
1 package cream cheese
1 / 2 cup cheddar cheese
salt
cumin, ground

Outturn

Sauté onion in butter, add tomatoes, peppers, salt and cumin and simmer for 15 minutes. Then cut the cheese into cubes, add to mixture and stir over low heat until cheese melts, but don't let it boil! Finally, serve with corn (tortilla) chips.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου