Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Spaghetti Testarossa La Pasteria

Τελική ποσότητα: Για 4 άτομα

Συστατικά

2 φλυτζάνια κρεμμύδι λεπτοκομμένο
1 κλωναράκι θυμάρι λεπτοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 φλυτζάνια ντομάτα καρέ
2 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φλυτζάνια σος ντομάτας
6 φύλλα βασιλικό
1 φλιτζάνι άγρια ρόκα
1 φλιτζάνι νιφάδες παρμεζάνας
12 φέτες προσούτο (προαιρετικά)
1 Kg σπαγγέτι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το θυμάρι, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε την ντομάτα καρέ. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και τη σος ντομάτας. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και προσθέτουμε τα μακαρόνια μαζί με λίγη άγρια ρόκα. Στο τέλος, λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και τα φύλλα βασιλικού. Σερβίρουμε το φαγητό στα πιάτα και από πάνω βάζουμε τη υπόλοιπη άγρια ρόκα και τις νιφάδες παρμεζάνας, ενώ για ένα όχι και τόσο χορτοφαγικό πιάτο, κάπου εδώ προσθέτουμε, ανάλογα με το γούστο μας και τις γευστικές μας προτιμήσεις φυσικά, τις φέτες προσούτο.

Final volume: For 4 people

ingredients

2 cups onion fine cutted
1 sprig thyme fine cutted
Salt and pepper
4 tablespoons olive oil
4 cups tomato cutted in frames
2 cups vegetable broth
2 cups tomato sauce
6 basil leaves
1 cup wild rocket
1 cup flaked parmesan
12 slices prosciutto (optional)
1 Kg spaghetti

Outturn

Place in pan in olive oil with onion, thyme, salt and pepper. Saute lightly and add the tomato frames. Add the vegetable broth and tomato sauce. Let the sauce thickens, add the pasta along with some wild rocket. In the end, just before serving, add half the Parmesan and basil leaves. Serve food on plates and put the rest on wild rocket and parmesan flakes, while a not so vegetarian dish, add somewhere here, depending on your taste and our taste preferences, of course, slices of prosciutto.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου