Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Καρέ χοιρινό με μπύρα - Kind pork with beer

Υλικά για 4 - 6 άτομα

1 καρέ χοιρινό βάρους 2,5 - 3 Kg περίπου (δες σημείωση)
1 μεγάλο κλωνάρι σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 πράσο
Μια ντομάτα
2 κλωνάρια δενδρολίβανο
1 κουταλιά μπάχαρι (allspice) σε σπόρους
1 λίτρο μπύρα (3 τενεκεδάκια)
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνετε το καρέ, βάζετε στην κόγχη του δίπλα στο κόκαλο τα κλωναράκια του δενδρολίβανου και τα στερεώνετε με σπάγγο (τυλίξτε το γύρω - γύρω, όπως στην εικόνα). Το αλατωπιπερώνετε και το τοποθετείτε με το κόκαλο προς τα πάνω σε ένα βαθύ, μεγάλο πυρίμαχο σκεύος (πήλινο γιουβέτσι ή Pyrex) και ρίχνετε μέσα ένα ποτήρι νερό. Το βάζετε σε κρύο φούρνο, τον ανάβετε στους 180ο C και το ψήνετε για 45 περίπου λεπτά - μέχρι να εξατμιστεί το νερό του.
Στο μεταξύ, καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κομματάκια όλα τα λαχανικά. Βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και γυρίζετε το κρέας. Προσθέτετε τα λαχανικά, το μπαχάρι και 1 τενεκεδάκι μπίρα και το επιστρέφετε στο φούρνο. Συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 50 λεπτά, προσθέτοντας κάθε τόσο μπίρα, όταν εξατμιστεί η προηγούμενη. (Μέχρι εδώ, μπορείτε να το ψήσετε από την προηγουμένη. Το κρατάτε στο ψυγείο και το ζεσταίνετε καλά (προσθέτοντας λίγη μπίρα αν σας φανεί στεγνό), πριν συνεχίσετε τη συνταγή). Βγάζετε το κρέας από το σκεύος και περνάτε το μίγμα των λαχανικών από σουρωτήρι, πιέζοντάς τα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ελέγχετε το αλατοπίπερο της σάλτσας των λαχανικών και συνοδεύετε μαζί της το καρέ.
Σημείωση: Το καρέ είναι το κομμάτι που βγάζει τις χοιρινές κοτολέτες. Πρέπει όμως να αφαιρεθεί το λιπαρό μέρος πάνω στα κόκαλα και να ελευθερωθούν. Καρέ λέγεται και χωρίς τα κόκαλα.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό TV mania

Ingredients for 4 to 6 people

1 pork frame weight 2,5 - 3 Kg approximately (see note)
1 large stalk of celery
2 cloves garlic
1 carrot
1 leek
a tomato
2 sprigs rosemary
1 tablespoon pimento (allspice) in seeds
1 liter of beer (3 cans)
Salt and pepper

Execution

Season to taste the frame, put in the niche of the bone adjacent to the sprigs of rosemary and fasten with string (wrap around - around, like in the picture). The alatopiperonete and inserting the bone upwards to a deep, large ovenproof dish (pasta pot or Pyrex) and pour into a glass of water. You put in cold oven, turn it to the 180th C and bake for 45 minutes - until the water evaporates.
Meanwhile, clean and cut into small pieces all vegetables. Remove the pan from the oven and turn the meat. Add vegetables, spices and 1 beer cans and return to oven. Continue baking for another 50 minutes, adding beer every now and then, when evaporated previously. (Up here, you can bake the day before. The hold in the refrigerator and heat it well (adding a little beer if you look dry) before continuing the recipe). Remove the meat from the pot and pass the mixture of vegetables in colander, pressing with the back of a spoon. Check the seasoning of the sauce and vegetables accompany her frame.
Note: The frame is the part that turns the pork cutlets. But we need to remove the fat part on the bones and released. Said frame and without bones.

Republished from the magazine TV mania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου