Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Φασολάκια με ντομάτα - Green beans with tomatoes

Υλικά (για 4 - 5 μερίδες)

1 Kg φασολάκια
1/2 φλ. λάδι
700 gr ώριμες ντομάτες
1 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυντζάνι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Βράστε τις ντομάτες σε νερό για περίπου 3'. Κρυώστε τις με τρεχούμενο νερό, ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις. Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι και προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν ελαφρά. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και συνεχίστε το ψήσιμο ανακατεύοντας συχνά μέχρι να εξατμιστεί όλο το νερό τους και αλατοπιπερώστε. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε σε νερό τα φασολάκια χωρίς να τα ξεπαγώσετε και βράστε για περίπου 10'. Στραγγίστε τα και ρίξτε τα στην κατσαρόλα με τις ντομάτες. Προσθέστε το βασιλικό και συνεχιστε το ψήσιμο τους για 4 - 5 λεπτά.

Σημείωση: Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέας και να το ροδίσετε με τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

Αναδημοσιευμένο από το πακέτο κατεψυγμένου φρέσκου φασολακιού της εταιρίας "Λαχανόκηπος".

Ingredients (for 4 to 5 servings)

1 Kg Green Beans
1 / 2 cup oil
700 gr ripe tomatoes
1 cup finely chopped onion
1 clove garlic, finely chopped
1 / 2 cup chopped basil
salt
pepper

Εxecution

Boil tomatoes in water for about 3 minutes. Cool it with running water, peel and chop them.Put in a saucepan and add the oil, onions and garlic until brown in a casserole lightly. Pour in the tomatoes and continue cooking, stirring frequently until all the water evaporates andseasoning. In another pan pour the beans in water without thaw and boil for about 10 minutes. Drain and pour into the pot with the tomatoes. Add the basil and continue cooking for 4 to 5 minutes.

Note: If you want, you can use meat and brown it with the onions and garlic.

Republished from the package of company's "Lachanokipos's" frozen green beans.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου