Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Πουτίγκα σοκολάτας - Chocolate Pudding

Υλικά για 6 - 8 άτομα

1,5 φλ. (180 gr) κοσκινισμένο κακάο
200 gr (ελέγξτε το βάρος του πακέτου) ανάλατο βούτυρο σε κομματάκια
1 φλ. ξανθή ζαχαρη
6 αβγά
2 κουταλάκια βανίλια
1/4 φλ. αλεσμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνετε 6 - 8 ατομικά πυρίμαχα σκεύη (ραμεκέν). Λιώνετε το βούτυρο και το κακάο και 2 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Κτυπάτε με το μίξερ τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σ' ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Ύστερα προσθέτετε τμηματικά το ζεστό μείγμα του κακάο συνεχίζοντας το κτύπημα, και εν τέλει ανακατέυετε μέσα τα αμύγδαλα. Μοιράζετε το μείγμα στα βουτυρωμένα σκεύη και ψήνετε τις πουτίγκες για 12 - 15 λεπτά στο φούρνο (η επιφάνεια τους θα φουσκώσει και θα σκάσει όταν είναι έτοιμες) και τις σερβίρετε αμέσως.

Σημείωση: Μπορείτε να προσθέσετε μαζί με τα αμύγδαλα και σταφιδάκια μουλιασμένα σε μπράντυ.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό TV Mania.


Ingredients for 6 to 8 people

1.5 fl. (180 gr) sifted cocoa
200 gr (check the weight of the package) unsalted butter into small pieces
1 cup. blonde sugar
6 eggs
2 teaspoons vanilla
1 / 4 cup. ground almonds

execution

Preheat oven to 160 degrees and butter 6 to 8 individual ovenproof dish (rameken). Meltbutter and cocoa and 2 tablespoons sugar, packed in a double boiler, stirring with the wireuntil a smooth mixture. Beat with mixer eggs with remaining sugar and vanilla in a bowluntil whitewash and become fluffy. Then add the partial hot cocoa mix, continuing thebeating, and finally stir in almonds. Divide the mixture in buttered pans and bake puddingsfor 12 to 15 minutes in the oven (the surface will swell and burst when they are ready) andserve immediately.

Note: You can add along with almonds and raisins soaked in brandy.

Reprinted from the magazine TV Mania.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου