Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Μπαβαρουάζ μόκα - Bavarouaz mocha

Υλικά
1 φλ.γάλα
125 γρ.ζάχαρη
1 κοφτή κουταλιά στιγμιαίος καφές
2 κρόκοι αυγών
1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
1 φλ.κρέμα γάλακτος
200 γρ.μαύρη σοκολάτα 70% κακάο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βάλτε την ζελατίνα να μουλιάσει σε ένα μπολάκι με 2-3 κουταλιές νερό. Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να ξασπρίσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Ταυτόχρονα, ζεστάνετε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να κάψει. Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα στους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Επίστρεψτε το μίγμα στο κατσαρολάκι, βάλτε το σε πολύ χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει σαν κρέμα. Μην το αφήσετε όμως να κοχλάσει. Με τις πρώτες φουσκάλες που θα εμφανιστούν, πρέπει να το αποσύρετε από τη φωτιά, γιατί αλλιώς θα κόψει! Μετά, ανακατέψτε και διαλύστε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνα και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα. Αδειάστε το μίγμα σε μια φόρμα ή 6 ατομικά φορμάκια και όταν κρυώσει εντελώς, τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Για να ξεφορμάρετε τις μπαβαρουάζ, βουτάτε τα φορμάκια για λίγα δευτερόλεπτα σε μια λεκάνη με καυτό νερό και τα αναποδογυρίζετε σε ατομικά πιάτα.


Materials

1 cup. milk
125 gr. sugar
1 level tablespoon instant coffee
2 egg yolks
1 sachet of gelatine powder
1 cup. cream
200 gr. dark chocolate 70% cocoa, chopped

Execution

Melt the chocolate in a bain marie. Put the gelatine to soak in a bowl with 2-3 tablespoons water. Tap into a large bowl with mixer on high speed yolks with sugar until whitewash and become creamy. Simultaneously, heat the milk in a saucepan until hot. Add a little bit of milk to yolks, continuing to hit at low speed. Return mixture to saucepan, place over very low heat and stir constantly until it begins to thicken like a custard. Do not leave but not boil. In the first blisters appear, you must remove from the heat, otherwise it will cut! Then stir in and dissolve the soaked gelatine and then the melted chocolate. Pour the mixture into a mold or 6 individual ramekins and when completely cooled, place them in the refrigerator for at least 3 hours. To un-format it to bavarouaz, dip the ramekins for a few seconds in a pan of hot water and turn it upside down into individual dishes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου