Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κανελόνια Μιλανέζε - Cannelloni Milanese

ΥΛΙΚΑ

μισό κιλό βοδινός κιμάς
μισό φλ. γαλέτα (κοπανισμένη φρυγανιά)
2 αβγά, ελαφρά χιυπημένα
1 κουταλάκι ρίγανη
12-15 «σωλήνες» για κανελόνια
1,5 φλ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας (π.χ. Divella passata di pomodoro)
1 κονσέρβα (400 γρ.) ψιλοκομμένες ντομάιες
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
3 κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλ. τριμμένο τυρί προβολόνε (Provolone) ή κεφαλογραβιέρα
200 γρ. φρέσκια αναρή
2 φλ. γάλα
2 κουιαλιές βουτυρο + επιπλέον νια το ταψί
2 κουιαλιές αλεύρι
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C και αλείφετε γενναιόδωρα με βούτυρο ένα ταψάκι. Αναμιγνύετε τον κιμά με την κοπανισμένη φρυγανιά, τη μισή παρμεζάνα, τα αβγά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και με ένα κουταλάκι γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την passata, τις ψιλοκομμένες νιομάτες και τα σκόρδα και τα σιγοψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το βασιλικό.

Παράλληλα, ετοιμάζετε μια μπεσαμέλ με το βούτυρο,το αλεύρι, το γάλα και αλάτι και ανακατεύετε μέσα την αναρή λιωμένη με πιρούνι. Απλώνετε τη μισή σάλτσα νιομάτας στον πάτο του ταψιού και βάζετε από πάνω, αρμονικά, τα κανελόνια. Τα περιχύνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και το προβολόνε και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνετε τα κανελόνια για 1 ώρα, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά, για να ροδίσουν.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό TV Mania


MATERIALS

a pound of minced beef
half a cup. bread crumbs (crushed bread crumbs)
2 eggs, lightly beaten
1 teaspoon oregano
12-15 "pipes" for cannelloni
1.5 fl. tomato juice concentrate (e.g. Divella passata di pomodoro)
1 can (400 gr.) Chopped tomatoes
2 cloves garlic, crushed
3 tablespoons chopped basil
1 cup. grated Parmesan cheese
1 cup. grated provolone cheese (Provolone) or Gruyere
200 gr. Fresh Anari
2 cups. milk
2 tablespoons butter extra for the pan
2 tablespoons flour
Salt and pepper

PERFORMANCE

Preheat oven to 180 ° C, and brush generously with butter a baking pan. Mix the ground meat with crushed breadcrumbs, half the Parmesan cheese, eggs, oregano, salt and pepper and a teaspoon fill the cannelloni with the mixture. Put in a saucepan the passata, chopped niomates and garlic and cook over low heat for 15 minutes. Season to taste and add the basil.

In parallel, prepare a sauce with butter, flour, milk and salt and stir in the melted Anari with a fork. Spread half the sauce niomatas the bottom of the pan and put over in harmony, the cannelloni. The pour the remaining sauce and spread over the sauce. Sprinkle with remaining Parmesan and Provolone and cover the pan with foil.

Bake the cannelloni for 1 hour, remove foil and continue baking for another 15 minutes to brown.

Repyblished from the magazine TV Mania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου