Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σουηδέζικο ρολό με τζέλλυ φράουλας - Swiss roll with strawberry jell

Υλικά


Για το παντεσπάνι


5 αυγά
1/2 φλ. ζάχαρη
2 - 3 κουταλιές νερό
βανίλια
3/4 φλυτζανιού αλεύρι φαρίνα
1 κοφτό κουταλάκι Baking Powder
1 πρέζα αλάτι
2 - 3 κουταλιές ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση


1 φακελάκι τζέλυ φράουλα
1/2 φλυτζάνι νερό
1/2 λίτρο κτυπημένη φρ. κρέμα
1 φλυτζάνι φράουλες κομένες σε λεπτές φέτες
1 κουταλιά κονιάκ
1 κουταλιά ζάχαρη

Για το γαρνίρισμα


1 φακελάκι Topping βανίλια
Λίγες φράουλες

Εκτέλεση


Κτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνουν αφράτα. Ρίξτε το νερό και συνεχίστε για λίγο ακόμα το κτύπημα. Σταματήστε το μίξερ, κοσκινίστε το αλεύρι με το baking powder και ρίξτε τα στο μείγμα των αυγών λίγο - λίγο, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα ελαφρά. Βουτυρώνετε ένα ταψί για swiss roll 30X40 cm. Βάζετε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ρίχνετε μέσα το μείγμα. Προθερμένετε το φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου και ψήνετε το παντεσπάνι για 15' περίπου. Απλώνετε μια πετσέτα, τη ραντίζετε με ζάχαρη άχνη και όπως είναι ζεστό το παντεσπάνι το αναποδογυρίζετε πάνω στην πετσέτα. Τυλίγετε σε ρολό την πετσέτα με το παντεσπάνι και αφήστε το να κρυώσει. Διαλύετε το τζέλυ φράουλα με 1/2 φλ. ζεστό νερό, το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο να μισοπήξει. Ενώνετε τις φράουλες με το κονιάκ και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το τζέλυ φράουλας, τη φρέσκα κρέμα και ανακατεύετε με ελαφριές κινήσεις. Αφήνετε το μείγμα με το τζέλυ για λίγο στο ψυγείο. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι και απλώνεται πάνω του το μείγμα με το τζέλυ. Το τυλίγετε και πάλι, το βάζετε σε στενόμακρη πιατέλα και το ξαναβάζετε στο ψυγείο. Ετοιμάζετε το Topping βανίλια σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου και γαρνίρετε το ρολό κάνοντας λωρίδες με κορνέ, τη μία κοντά στην άλλη. Τελειώνετε το γαρνίρισμα, αφήνετε το ρολό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες ακόμα και το σερβίρετε.


Ingredients

For the cake

5 eggs
1/2 cup. sugar
2 to 3 tablespoons water
vanilla
3/4 cup flour raw meal
1 even teaspoon Baking Powder
1 pinch of salt
2 to 3 tablespoons powdered sugar

For the filling

1 sachet of strawberry jelly
1/2 cup water
1/2 liter whipped Fr. cream
1 cup strawberries into thin slices Comenius
1 tablespoon brandy
1 tablespoon sugar

For the garnish

1 sachet vanilla Topping
A few strawberries

Execution

Beat eggs in blender with sugar and vanilla until it becomes fluffy. Pour the water and continue for a while longer stroke. Stop the mixer, sift flour with baking powder and pour the egg mixture a little - a little, folding the mixture gently with a spatula. Butter a baking pan for swiss roll 30X40 cm. Place the bottom of nonstick baking paper and pour in the mixture. Prothermenete oven to 160 degrees and bake the cake for 15 minutes. Spread a towel, sprinkle with the sugar and warm as the cake is the Heavily on the towel. Wrap the towel roll with the cake and allow to cool. Dissolve the strawberry jelly 1/2 cup. hot water, let cool and refrigerate to misopixei. Join the strawberries with brandy and sugar. Add the strawberry jelly, the fresh cream and mix with light strokes. Allow the mixture to jelly in the fridge for a while. Unfold the cake and spread the mixture over the jelly. The wind again, put it in oblong dish and put it back in the refrigerator. Prepare the vanilla Topping according to the instructions in the file and garnish strips making the roll with horns, the one near the other. Finish garnish, leave the roll in the refrigerator for about 1 to 2 hours even serving.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου