Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Σούπα τραχανά - Trachana soup

Η σούπα τραχανά, αγαπημένη μικρών και μεγάλων τις κρύες μέρες του χειμώνα, γίνεται με απλά και φρέσκα υλικά: γάλα και αλεσμένο σιτάρι. Στην Ελλάδα, τον περνούν από ειδικό κόσκινο, το "ριμόνι", μπορεί να είναι γλυκός ή ξινός και σερβίρεται με κομματάκια φέτας. Στην Κύπρο ο τραχανάς είναι πάντα ξινός, τον πλάθουν με τα χέρια ή τον κόβουν με ένα ιδιαίτερο τρόπο χρησιμοποιώντας κομμάτι από καλάμι, τον σερβίρουν με χαλούμι, ενώ χρησιμοποιείται ειρωνικά, όταν σε κάτι προφανές, ρωτάμε τον άλλο τι κάνει και μας απαντάει: "απλώνω τραχανά (για να ωριμάσει και να είναι κατάλληλος για μαγείρεμα)".

Συνταγή για σούπα τραχανά

Συστατικά


* 1 φλυτζανι τραχανα
* 4 φλυτζανια νερο
* αλατι
* πιπερι
* βουτυρο ή λαδι
* τυρι (φέτα ή χαλούμι)

Οδηγίες

1. Ριχνουμε το νερο στην κατσαρολα και αμεσως, ενω το νερο ειναι κρυο, ριχνουμε και τον τραχανα!
2. Ανακατευουμε καλα σε μετρια σκαλα προσθετουμε το αλατι, το πιπερι και το βουτυρο και βραζουμε για 10 με 15 λεπτα ανακατευοντας συνεχως!
3. Τελος μολις ειναι ετοιμο ριχνουμε και το τυρακι μας και ειναι ετοιμο να καταναλωθει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορουμε ακομη κατα την βραση να ριξουμε και γαλα ή και γιαουρτι! Το τυρι που θα διαλεξουμε ειναι οση ποσοτητα θελουμε! καλη σας ορεξη!!!



The soup trachana beloved children and adults during the cold winter days, it is simple and fresh ingredients: milk and wheat ground. In Greece, the passing of a special filter, the "rimoni" may be sweet or tart, served with chunks of feta. Cyprus has always frumenty sour, the mold by hand or cut with a special way using piece of cane, served with the halloumi and used sarcastically when something obvious, ask the other what do our answers: "I spread trachana (to mature and be suitable for cooking).

Recipe for soup trachana

Ingredients


* 1 cup trachana
* 4 cups water
* Salt
* Pepper
* Butter or oil
* Cheese (feta or halloumi)

Instructions

1. Pour the water in the pan and immediately, while the water is cold, add the frumenty!
2. Stir well to moderate staircase add salt, pepper and butter and boil for 10 to 15 minutes, stirring constantly!
3. Finally when it is ready add the tyraki and we are ready to be consumed!

A few more tips

We can even starts boiling at the OVERTHROW and milk or yogurt! The cheese you choose is as much as they want! Bon appetit!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου