Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Tηγανητα noodles με τόνο και πιπέρι - Pan-fried Tuna with pepper noodles

Tips: Χαμηλό σε θερμίδες!

Συστατικά για 4 άτομα


4 φρέσκα φιλέτα τόνου
225 γρ. (8 oz) noodles (το βάρος αυτό είναι σε άψητα noodles)
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη
ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού ελαφρά σάλτσα σόγιας
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φέτες λεμονιού ή λάημ και κόκκινο πιπέρι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβετε το φιλέτο τόνουαφαιρώντας κάθε αντιαισθητική σκούρα σάρκαΑλατοπιπερώστε με μαύρο πιπέρι. Προετοιμάστε τα noodles με την τοποθέτηση στο βραστό νερό για 2 - 3 λεπτάΣτραγγίστε και ανακατέψτε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερόΘερμάνετε και ψήστε σε απλό ή αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε το λάδιΤοποθετήστε τον τόνο με την καλύτερη πλευρά προς τα κάτω, στο καυτό τηγάνιΓυρίστε μετά από λίγα λεπτά και μαγειρεψτε την άλλη πλευρά (ο τόνος θα έχει ψηθεί όταν το χρώμα είναι το ίδιο και στις 2 πλευρές). Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ζεστό φούρνο για να κρατηθεί ζεστόΠροσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές στο τηγάνι και σοτάρετε γρήγορα μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουνΠροσθέστε τα noodles, το ξύσμα και το χυμο του λεμονιού ή του λάημ καθώς και τη σάλτσα σόγιας. Ψήστε για 1 - 2 λεπτά. Τοποθετήστε τα noodles σε ζεστά πιάτα και από πάνω το φιλέτο τόνου. Γαρνίρετε και σερβίρετε.


Tips: Low in calories!

Ingredients for 4 people


4 fresh tuna steaks
225 gr. (8 oz) noodles (this weight is uncooked noodles)
1 teaspoon vegetable oil
1 clove garlic, crushed
1 red pepper, seeded and chopped
1 yellow pepper, seeded and chopped
zest and juice of 1 lime or lemon
1 teaspoon light soy sauce
freshly ground black pepper
4 slices of lemon or laim and red pepper for garnish

Execution

Cut the fillet of tuna, removing any unsightly dark flesh. Season with black pepper. Prepare noodles by placing in boiling water for 2 to 3 minutes. Drain and mix under cold running water. Warm and bake in nonstick skillet or simple and add the oil. Place the tuna with the best side down in hot skillet. Turn after a few minutes and cook the other side (the tone will be cooked when the color is the same on 2 sides). Remove from pan and place in warm oven to keep warm. Add the garlic and peppers to skillet and saute quickly until they start to soften. Add the noodles, zest and juice of lemon or laim and soy sauce. Bake for 1 to 2 minutes. Place the noodles in warm plates and top with the tuna steak. Garnish and serve.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου