Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πικάντικες Penne με pepperoni και βασιλικό - Spicy Penne with pepperoni and basil

Χρόνος ετοιμασίας: 15 - 30 λεπτά


Υλικά (για 2 άτομα)

200 gr ζυμαρικά penne
1 μπουκαλάκι σάλτσα Arabbiata
2 κουταλάκια γλυκού κουτρούβι στραγγισμένο
2 κ.γ. βασιλικό
50 gr μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια, κομμένες στα 2
λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
50 gr χοντρές φέτες pepperoni


Ετοιμασία

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά al dente (ακριβώς όπως αρέσει και στους Ιταλούς). Ακολουθήστε τις οδηγίες χρόνου στη συσκευασία. Συγχρόνως ετοιμάστε τη σάλτσα Αναμείξτε τη σάλτσα Arabbiata με το κουτρούβι, τις ελιές, το βασιλικό και το pepperoni σε μια μικρή κατσαρόλα και βράστε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Στραγγίστε τα μακαρόνια. Φυλάξτε 4 κουταλάκια από το νερό και προσθέστε το στη σάλτσα, έτσι ώστε να αραιωθεί και βράστε για λίγο. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε ζεστό μπολ, βάλτε τη σάλτσα από πάνω και γαρνίρετε με βασιλικό.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό "Πρωτεύουσα", τεύχος Νοεμβρίου 2010.

Preparation time: 15 - 30 minutes

Ingredients (for 2 people)

200 gr penne pasta
1 bottle of sauce Arabbiata
2 teaspoons drained capers fresh
2 tsp Royal
50 gr black olives, pitted, cut in 2
few fresh basil leaves
50 gr fat pepperoni slices

preparation

Cook pasta al dente (just as the Italians like it). Follow the instructions on the packageyears. At the same time prepare the sauce, mix the sauce with capers Arabbiata, olives,basil and pepperoni in a small saucepan and cook over low heat for a few minutes. Drainthe pasta. Keep 4 teaspoons of water and add to sauce, to dilute and boil for a while.Place pasta in warm bowls, place the sauce on top and garnish with basil.

Reprinted from "Protevoussa" magazine, issue November 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου