Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Τα μυστικά των κρυστάλλων: Επωφεληθείτε από τη δύναμη της πέτρας και των κρυστάλλων

Γράφει η Λίτσα Ευσταθίου.

Ένας υπέροχος τρόποςγια να επωφεληθείτε από τη δύναμη της πέτρας και των κρυστάλλων είναι να τα φοράτε σε κοσμήματα. Μάθετε, λοιπόν, τι συμβολίζει το κάθε κόσμημα.

Δακτυλίδι


Είναι ένας κύκλος που αντιπροσωπεύει την αιωνιότητα του κύκλου του σύμπαντος, την ενότητα, τη δύναμη και την ενέργεια. Παλιά συνδεόταν με τον ήλιο και το φεγγάρι. Ήταν ο φύλακας για την αρνητικότητα και φυσικά είναι από όλους αποδεκτό σαν σύμβολο γάμου, διότι συνδέει την ένωση των ανθρώπων με την αιωνιότητα. Το δακτυλίδι πιστεύεται ότι κρατά την ενέργεια μέσα στο σώμα διότι εμπλέκεται το μέταλλο και η πέτρα. Τα δάκτυλα του αριστερού χεριού είναι για τη δημιουργικότητα και συνδέονται κατευθείαν με την καρδιά που είναι το κεντρο της αγάπης, γι' αυτό και θα πρέπει να φοράτε πέτρες που ελευθερώνουν τα αισθήματα. Στο δεξί χέρι, οι πέτρες βοηθούν στην καριέρα και στους προσωπικούς στόχους. Στο μεσαίο δάκτυλο το δακτυλίδι βοηθά για καινούριες ιδέες ενώ ενισχύει τα αισθήματα όταν φοριέται στο αριστερό χέρι. Το αριστερό μικρό δάκτυλο αντιπροσωπεύει την αλλαγή και το δεξί βοηθά στις καινούριες ευκαιρίες.


Κολιέ

Είναι ένα μεγάλο δακτυλίδι που φοριέται κοντά στην καρδιά.  Χρησιμοποιείται για να δυναμώσει την αγάπη. Αυξάνει την ενέργεια, διότι περιβάλλουμε τον εαυτό μας με αυτό, αγγίζει το δέρμα μας και είναι σαφώς πιο ισχυρό από κάθε πέτρα που φοριέται χωριστά. Η γυναίκα, φορώντας κολιέ, όχι μόνο δείχνει πιο κομψή, αλλά ανεβάζει και την αυτοεκτίμηση και την κοινωνικότητα της, αφού μπορεί να εκφραστεί πιο ελεύθερα.

Βραχιόλι

Είναι ένας φύλακας που μας φρουρεί από την αρνητικότητα, γιατί οι καρποί είναι το τέλειο σημείο για τους παλμούς του σώματος. Το βραχιόλι στον αστράγαλο πιστεύεται ότι δίνει ηρεμία και σταθερότητα.



Σκουλαρίκια

Φοριούνταν για να προφυλάσσουν από τις ασθένειες. Οι λοβοί των αυτιών είναι ευαίσθητο κέντρο του σώματος και πιστεύεται ότι ωφελούνται από τη δύναμη των πετρών και των κρυστάλλων. Με το σμαράγδι και το μάτι του τίγρη αισθάνεστε καλά και πιο ανανεωμένοι. Το κόκκινο καρνέτ ανεβάζει τη δημοτικότητα, το ζαφείρι φέρνει δύναμη, το κοράλλι απομακρύνει την κατάθλιψη και ελκύει. Το σκουλαρίκι με χρυσό και ασήμι λέγεται ότι διώχνει τον πονοκέφαλο.

Καρφίτσες

Συμβολίζουν την πίστη, την αγάπη και την προστασία.

Ζώνες

Οι πέτρες πάνω στις ζώνες πιστεύεται ότι αυξάνουν τη χαρά της ζωής και δίνουν περισσότερη φυσική δύναμη.

Κοσμηματα κεφαλής

Δεν ήταν τυχαίο που οι βασιλείς και οι αυτοκράτορες φορούσαν στέμματα. Οι αρχαίοι ήθελαν οι βασιλείς τους να είναι σοφοί και έβαζαν πολύτιμες πέτρες στα στέμματα για να φέρνουν ενέργεια στο μέτωπο. Φυσικά, δεν θα κυκλοφορείτε με μια τιάρα στο γραφείο, αλλά μπορείτε να φοράτε καρφίτσες/κλιπς με πέτρες ή κρύσταλλα.

Αναδημοσίευση από το περιοδικό Πρωτεύουσα, τεύχος Αυγούστου 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου