Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Φασολάδα κοκκινιστή

Η φασολάδα, ομολογουμένως, εκτός από το εθνικό μας φαγητό, είναι και το φαϊ της εποχής μια και είναι ανέξοδο και μπορεί να φτιαχτεί με υλικά μικρής εώς και μηδενικής αξίας, αφού τα περισσότερα μπορούμε να τα καλλιεργούμε σε ένα μικρό μποστάνι. Ας δούμε, λοιπόν πως φτιάχνονται έξι μερίδες αυτού του "επικύνδυνου" (για ευνόητους λόγους) αλλά νοστιμότατου φαγητού!

Υλικά

500 gr φασόλια μέτρια
2 - 3 καρότα σε ροδέλες
Μισό σέλινο
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
1 - 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 - 2 πιπεριές σε ροδέλες
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1 - 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές
μαϊντανός, δυόσμος, αλάτι

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τα φασόλια σε κρύο νερό από το βράδυ, τα στραγγίζετε και στη συνέχεια τα βράζετε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο. Αργότερα, όταν πια θα έχουν μαλακώσει τα φασόλια, προσθέτετε και τις πιπεριές που έχετε κόψει σε ροδέλες, τη ντομάτα και το δυόσμο. Αλατίζετε και βράζετε για άλλα  15 - 20 λεπτά. Σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστή, αφότου πασπαλίσετε με λίγο μαϊντανό. Αν τη θέλετε άσπρη, αντί για ντομάτα μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο χυμό λεμονιού (ένα φλυτζανάκι του καφέ, μη ρημάξετε και τη λεμονιά!), μόνο που το προσθέτετε λίγο - λίγο και αφού το έχετε κτυπήσει καλά με λίγο ζωμό από τα ζεστά φασόλια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου