Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Αρνάκι κατσαρόλας με λαχανικά

Υλικά για 6 άτομα

2 Kg ωμοπλάτη αρνίσια, ξεκοκαλισμένη και καθαρισμένη από το περιττό πάχος σε κύβους 4 εκ. περίπου
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
3 φλ. ζωμό κότας ή βοδινού (σπιτικός ή φτιαγμένος με κύβο ζωμού)
1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κλωναράκια θυμάρι
3 φύλλα δάφνης
1 κιλό (περίπου 16) μικρές φρέσκες πατατούλες με τη φλούδα τους
Μόνο οι βολβοί από 2 δέσμες φρέσκα κρεμμυδάκια
2 δέσμες πολύ μικρά καροτάκια καθαρισμένα από τα κοτσανάκια τους
250 γρ. πολύ μικρά μανιταράκια
250 γρ. (περίπου 1,5 φλυντζάνι) μπιζέλια κατεψυγμένα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη, βαριά κατσαρόλα και κοκκινίζετε μέσα το κρέας τμηματικά (σε τρεις δόσεις) για 3' - 4', μέχρι να ροδίσει καλά απ' όλες τις μεριές και το βγάζετε από την κατσαρόλα. Προσθέτετε το αλεύρι, το ντοματοπελτέ και τα σκόρδα και τα ανακατεύετε για 2' περίπου. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το ζωμό και το κρασί ανακατεύοντας. Προσθέτετε το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και αφήνετε το μείγμα να κοχλάσει σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Επιστρέφετε το κρέας στην κατσαρόλα και όταν το φαγητό κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το σιγοψήνετε για 70', ανακατεύοντας τα πότε - πότε. Προσθέτετε τις πατατούλες και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 20'. Ύστερα βάζετε μέσα τα καροτάκια, τα μανιταράκια, τα μπιζέλια και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 15' περίπου. Ξεσκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να καταστηθεί και να δέσει η σάλτσα του και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Το σερβίρετε με φρέσκο γαλλικό ψωμί.


Ingredients for 6 people

2 Kg lamb shoulder, without bones and cleaned of excess thickness to approximately 4 cm cubes
2 tablespoons olive oil
2 tablespoons flour
2 tablespoons tomato paste
2 cloves garlic, crushed
3 cups. chicken or beef broth (homemade or made with bouillon cubes)
1 cup dry white wine
3 sprigs thyme
3 bay leaves
1 Kg (about 16) small fresh potatoes with their skins
Only the bulbs of 2 sets of spring onions
2 sets of very small carrots cleaned from their stalks
250 gr. tiny mushrooms
250 gr. (About 1.5 cup) frozen peas
salt
pepper

Execution

Heat the oil in a large, heavy saucepan and red meat in installments (three doses) for 3'- 4', until well browned from all sides and remove from pan. Add the flour, tomato paste and garlic and stir for 2 minutes approx. Remove the pan from the heat and pour in the broth and wine and stir. Add the thyme and bay leaves and let the mixture boil over high heat, stirring frequently. Return meat to pan and boil when food again, reduce heat, cover the pan and cook for 70', when the stirring - when. Add the potatoes and continue baking for another 20'. Then put in the carrots, the mushrooms, peas and onions and continue cooking for another 15' approx. Uncovers the pot and let the food right in the chest and the sauce and check seasoning. Serve with fresh French bread.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου