Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα



Υλικά

1 Φλυτζανι του τσαγιου αμυγδαλοψυχα
1 φλυτζανι του τσαγιου φρεσκο βουτυρο
η βιταμ
2 φλυτζανια του τσαγιου ζαχαρη
6 αυγα
3 1\2 φλυτζανια αλευρι σκληρο
2 κουταλακια του γλυκου κοφτα μπεκιν παουντερ
1 \2 κουταλακι γλυκου αλατι
1 φλυτζανι του τσαγιου γαλα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματατε την αμυγδαλοψιχα, την ξεφλουδιζετε και μετα την αλεθετε 'στο μπλεντερ. Κτυπατε το βουτυρο στο μίξερ και ριχνετε λιγη λιγη την ζαχαρη. Προσθετετε ενα ενα τα κροκαδια των αυγων ,κοσκινιζετε το αλευρι μαζι με το μπεκιν παουντερ κ το αλατι και το ριχνετε στο μειγμα βουτυρου διαδοχικα με το γαλα. Ενω ανακατευετε ελαφρα χτυπατε τα ασπραδια των αυγων σε μαρενγκα, την προσθετετε στο μειγμα και το ανακατευετε ελαφρα με πατουλα. Αλοιφετε με βουτυρο κ πασπαλιζετε με αλευρι ενα ταψακι Νο 50, ριχνετε μεσα το μειγμα της βασιλοπιτας την ψηνετε σε μετριο φουρνο επι 40 λεπτα περιπου. Όταν γινει χλιαρη κοσκινιζετε επανω ζαχαρη αχνη.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Αν θελετε (κάποιπι προτιμούν τη ζάχαρη άχνη), σκεπαζετε την βασιλοπιτα με ασπρο γλασο κ γαρνιρετε με φρουι γλασε κομμενα

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!! Τυλιξτε σε ενα αλουμινοχαρτο και βαλτε το στην βασιλοπιτα μολις την βαλετε στο ταψακι για ψησιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου