Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες


Είναι η συνταγή της μαμάς, δοκιμασμένη πολλές φορες, εύκολη και οικονομική, ακόμη και για αρχάριους της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής!

Υλικά

  • 900 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γραμ. νέα φυτίνη
  • 250 γραμ. αγελαδινό βούτυρο
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
  • χυμό απο μισό λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε τη φυτίνη και το βούτυρο, χωριστά, σε 2 μπρίκια.
  2. Τα βάζουμε σε ενα μπολ.
  3. Ανακατευουμε τη σόδα με το λεμόνι, μέχρι να αφρίσει και τα βάζουμε στο μπολ.
  4. Τοποθετούμε ολα τα υπολοιπα υλικά.
  5. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη μας, μεχρι να γίνει μαλακη, ομοιόμορφη και να μη κολλάει.
  6. Αν θελουμε βάζουμε αμύγδαλα, περίπου 150 γραμμαρια.
  7. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα και μέγεθος θέλουμε.
  8. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά.
  9. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να μην έχετε πρόβλημα μετά το ψήσιμο, βάλτε καλύτερα μια λαδόκολλα στο ταψι σας! Επίσης, βαλτε τους με λίγο κενό αναμεσά τους γιατί φουσκώνουν.

Πηγή συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου