Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Πάστα τριβελάκια (βίδες) με μπρόκολο


Για τέσσερεις μερίδες

Υλικά

500 gr τριβελάκι
1 μικρό μπρόκολο κομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
1 φλ. ούζο
1/2 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλάδο
τριμμένο τυρί (προαιρετικό)

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε το αλάτι. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτουμε το μπρόκολο. Ρίχνουμε το τριβελάκι στο βραστό νερό. Ψιλοκόβουμε τρεις σκελίδες σκόρδου και το προσθέτουμε στο μπρόκολο. Ρίχνουμε το ούζο στο τηγάνι. Ψιλοκόβουμε ένα κομμάτι φλούδα λεμονιού και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με 1/2 φλ. νερό από το τριβελάκι. Στραγγίζουμε το τριβελάκι και τα ρίχνουμε ξανά πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το μπρόκολο. Τα ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο και ελαιόλαδο.

Σερβίρετε με τυρί αν προτιμάτε.

Συνταγή παραχωρηθείσα από τις υπεραγορές LIDL Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου