Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Σπαγγέτι καρμπονάρα



Για τέσσερεις μερίδες

Υλικά

500 gr σπαγγέτι
1 φλ. λευκό κρασί
300 gr μπέικον
1/2 φλ. παρμεζάνα
2 αυγά
1. κ.σ. βούτυρο μαρμελάδας
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι. Όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το ψήνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σε ένα μπωλ σπάμε τα 2 αυγά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε το μπέικον με λευκό κρασί. Σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε λίγο ζουμί απ' τα σπαγγέτι που βράζουν. Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα προσθέτουμε στο μπωλ με τα αυγά, την παρμεζάνα και ρίχνουμε το μπέικον και ζωμό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Συνταγή παραχωρηθείσα από τις υπεραγορές LIDL Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου