Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ζύμη Βουτύρου - Butter Dough

Tip: Για διάφορες χρήσεις και απόψεις

Συστατικά

1,5 φλυτζάνι αλεύρι
1/4 φλυτζανιού βούτυρο
1/3 φλυτζανιού φυτικό λίπος (shortening)
1 κουταλιά ζάχαρη (αν θέλετε να φτιάξετε γλυκιά ζύμη)
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλυτζανιού κρύο νερό

Εκτέλεση

Αναμίξτε το αλεύρι με το βούτυρο, το λίπος, τη ζάχαρη (αν προσθέσατε) και το αλάτι. Προσθέστε σιγά - σιγά το νερό και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη. Πλάστε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε την από το ψυγείο και ανοίξτε τη σε φύλλο, πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε το μέσα σε ταψί και κόψτε τις άκρες διακοσμητικά. Κατόπιν, βάλτε την και πάλι στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τη γεμίσετε και να τη ψήσετε.

Tip: For many uses and views

Ingredients

1.5 cups flour
1 / 4 cup butter
1 / 3 cup vegetable fat (shortening)
1 tablespoon sugar (if you want to make sweet dough)
1 pinch salt
1 / 3 cup cold water

Outturn

Mix the flour with the butter, shortening, sugar (if added) and salt.Add the water slowly and stir with a fork until you have a firm dough. Shape the dough into ball, cover it with plastic wrap and place in refrigerator for at least 30 minutes. Then, remove from refrigerator and turn it into sheet on floured surface, spread in pan and cut decorative edges. Then, put back in refrigerator until ready to fill and grill.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου