Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Λαζάνια α λα γκρέκα - Lasagne a la greca

Για οκτώ άτομα

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια
½ κιλό κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1,5 φλυτζάνι φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1,5 μπουκάλι σάλτσα Μιτσίδη με βασιλικό
1 φλ. φέτα ψιλοκομμένη
½ φλ. κρασί άσπρο
½ φλ. χαλλούμι ή παρμεζάνα, τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι
Δυόσμο

Για τη μπεσαμέλ:

5 κουταλιές σούπας βούτυρο (100 γρ.)
5 κ.σ. φαρίνα «00» (100 γρ.)
1 λίτρο γάλα
Αλάτι

Προετοιμασία μπεσαμέλ:

Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο. Αφού λιώσει κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε λίγη – λίγη τη φαρίνα ανακατεύοντας συνεχώς. Σταδιακά προσθέτετε το χλιαρό γάλα και λίγο αλάτι και συνεχίζετε να ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι τηγανίζετε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτετε τον κιμά και αφού ροδοκοκκινίσει προσθέτετε τις ντομάτες ή τη σάλτσα. Ακολούθως προσθέτετε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα. Προσθέτετε το δυόσμο και τη φέτα, και κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτοντας 3 κουταλιές κρέμα μπεσαμέλ, που έχετε, στο μεταξύ, ετοιμάσει. Βουτυρώνετε ένα ταψί και απλώνετε λίγη μπεσαμέλ και την πρώτη στρώση από λαζάνια. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο από το μείγμα του κιμά, ακολούθως μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί ή χαλούμι και επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας οπωσδήποτε με μπεσαμέλ και τυρί ή χαλούμι. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή: Πακέτο από λαζάνια εταιρείας Μιτσίδη


Serves 8 persons

Ingredients:


1 packet lasagna
500 gr minced meat
1 chopped onion
1.5 cup fresh chopped tomatoes or 1.5 jar of Mitsides sauce (Al Basilico)
½ cup white wine
1 cup feta cheese, finely chopped
Salt
Pepper
Mint
½ cup grated parmesan or halloumi cheese

Bechamel cream:

5 soup spoon (100 gr) butter
5 s.s. (100 gr) plain flour “00”
1 litre milk
Salt

Preparation of béchamel cream:

Melt the butter in a pan. Remove from the heat and gradually add the flour, stirring constantly. Return to moderate heat and gradually add the milk. Bring to the boil stirring until the cream thickens.

Total preparation:

In very little oil fry the onion until golden. Add the minced meat and when golden add the tomatoes or tomato sauce. Then add the wine, salt, pepper and cook over low heat for about 30 minutes. Add the mint and the feta cheese and remove from the heat, adding 3 soup spoons of the béchamel cream. Grease an ovenproof dish, spread some béchamel and place the first layer of lasagna. Add some meat mixture, béchamel and grated cheese or halloumi and repeat until all ingredients are used up, fishing in any way with béchamel and grated cheese or halloumi. Bake in the oven, on 180 Celsius degrees for 25 – 30 minutes until golden

Source: Mitsides packet of lasagna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου