Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σουφλέ με τυρί και σπανάκι - Souffle with cheese and spinach

Για 6 άτομα

Υλικά

2 φακέλοι μπεσαμέλ Morfat
1.5 λίτρο γάλα
800 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
4 – 5 κουταλιές σούπας βούτυρο
250 γραμμάρια τυριά ανάμεικτα (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ροκφόρ)
3 αυγά χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
Λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι Πέρλα
Πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ Morfat ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και στο μεταξύ καθαρίζετε, πλένετε και ζεματάτε το σπανάκι για 3 – 4 λεπτά. Το στύβετε πολύ καλά. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι. Αφήνετε το σπανάκι να κρυώσει και το ψιλοκόβετε. Προσθέστε στη μπεσαμέλ Morfat τους κρόκους των αυγών, το σπανάκι και τα τυριά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε, αν θέλετε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε ελαφρά. Κτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με απλές κινήσεις στο προηγούμενο μείγμα. Βουτυρώνετε μια φόρμα για το σουφλέ με το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Ρίχνετε το μείγμα του σουφλέ και ψήνετε για 30 – 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ.

Πηγή: Συσκευασία μπεσαμέλ Morfat



For 6 people

ingredients

2 folders bechamel Morfat
1.5 liter milk
800 grams of fresh spinach
4-5 tablespoons butter
250 grams of assorted cheeses (Gruyere, Parmesan, Roquefort)
3 eggs separated into whites and yolks
A little nutmeg optional
breadcrumbs
salt Perla
pepper

execution

Prepare the sauce Morfat following package directions and between clean, wash and boil spinach for 3-4 minutes. The Squeeze well. Heat half the butter and sauté the spinach. Allow the spinach to cool and chop. Add the béchamel Morfat egg yolks, spinach and cheese, salt and pepper, add if you want the nutmeg and stir gently. Beat the egg whites to firm meringue and integrate with simple moves to the previous mixture. Butter a mold for the souffle with the remaining butter and sprinkle with breadcrumbs. Pour the souffle mixture and bake for 30-35 minutes until the soufflés rise.

Source: Packaging bechamel Morfat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου