Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Το σπιτικό παστίτσιο της Morfat

Υλικά

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 φάκελοι μπεσαμέλ Morfat
1.5 λίτρο γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
700 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
½ φλυτζάνι ντοματοχυμό
500 γραμμάρια μακαρόνια χοντρά Νο 2, για παστίτσιο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
400 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 – 3 αυγά κτυπημένα
Αλάτι Πέρλα
Πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Λίγη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε πρώτα το μείγμα του κιμά: ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τον καβουρδίζετε για 8 – 10 λεπτά. Ρίχνετε το ντοματοχυμό, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγη ζάχαρη και σιγοβράζετε για 30 – 40 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Κατόπιν, ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ Morfat σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτετε τα αυγά και τη μισή κεφαλογραβιέρα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε καλά. Τα πασπαλίζετε με το τυρί και τα ανακατεύετε με βούτυρο λιωμένο. Προσθέτετε στα μακαρόνια λίγη μπεσαμέλ Morfat και τα στρώνετε σε ταψί βουτυρωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά, πάνω από τα μακαρόνια στρώνετε μία στρώση κιμά και τέλος την υπόλοιπη μπεσαμέλ Morfat. Ψήνετε στους 200 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου και σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια.


Ingredients

½ cup olive oil
2 files bechamel Morfat
1.5 liter milk
1 onion, finely chopped
700 grams of minced beef
½ cup tomato juice
500 grams spaghetti thick No. 2 for lasagne
4 tablespoons butter
400 gr. grated gruyere
2-3 eggs beaten
salt Perla
pepper
some sugar
Some toast

Execution

Prepare the first mixture of minced meat: heat the oil and sauté the onion. Add the minced meat and roast for 8-10 minutes. Pour the tomato juice, a little salt, pepper and a little sugar and simmer for 30-40 minutes, until the liquid has evaporated. Then, prepare the sauce Morfat according to package instructions and add the eggs and half gruyere. Cook the pasta in plenty of salted water and drain well. Sprinkle with the cheese and mix with melted butter. Stir in spaghetti sauce little Morfat and Lay in a buttered baking dish and sprinkled with breadcrumbs over pasta Lay a layer of meat and finally the remaining béchamel Morfat. Bake at 200 degrees for about an hour and serve in squares.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου