Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ανάκυκλος Περιβαλλοντική

Συλλογή ρουχισμού, δωρεά σε απόρους, εισφορές σε ιδρύματα, περιβαλλοντικά έργα, μη κερδοσκοπικός οργανισμός!!!

Τα παλιά σας ρούχα έχουν αξία!

Τα παλιά σας ρούχα δεν είναι σκουπίδια! Χάρη στο Πρόγραμμα Συλλογής και Ανακύκλωσης Ρουχισμού που λειτουργεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Ανάκυκλος Περιβαλλοντική σε όλη την Κύπρο, τα παλιά σας ρούχα απέκτησαν αξία και γίνονται κοινωνική προσφορά, απαραίτητη στη σημερινή κρίση:

  • Γίνεται διαλογή και προσφέρονται δωρεάν σε εκατοντάδες άτομα που τα έχουν ανάγκη, στα καταστήματα αλληλεγύης του Ανάκυκλου ή και με παράδοση στο σπίτι, σε συνεργασία με το Γραφειο Ευημερίας, αλλά και φιλανθρωπικούς οργανισμούς.
  • Συλλεγονται από δεκάδες Κοινωνικά Παντοπωλεία, σχολεία, ιδρύματα αναπήρων ή ατόμων με ειδικές ικανότητες και άλλους οργανισμούς κοινωνικής προσφοράς και προσφέρονται χιλιάδες ΕΥΡΩ για αγορά τροφίμων από απόρους, την κάλυψη των προγευμάτων για άπορους μαθητές ή/και για την ενίσχυση του κοινωνικού έργου των οργανισμών.
  • Πετώντας τα παλιά μας ρούχα επιβαρύνουμε το περιβάλλον. Προσφέροντας τα στον Ανάκυκλο μειώνουμε τα υλικά στις χωματερές, δίνουμε στα ρούχα μια δεύτερη ευκαιρία να επαναχρησιμοποιηθούν από όσους τα χρειάζονται ή να ανακυκλωθούν και να μετατραπούν σε χρήσιμα ρούχα καθαρισμού, ίνες για νέα ρούχα, πολτό για μονωτικά υλικά κλπ.
Τι μπορείτε να κάνετε
Έχετε ρούχα που δεν τα χρειάζεστε πια? Μην τα πετάτε! Μαζέψτε τα σε σακούλες και τοποθετείστε τα στην πλησιέστερη μωβ αποθήκη (κάδο) που θα βρείτε, σε κάποιο δημόσιο χώρο. Ή αν προτιμάτε, δωρίστε τα σε κάποιο φιλανθρωπικό ή άλλο οργανισμό της επιλογής σας που τα μαζεύει, σε συνεργασία με τον Ανάκυκλο.

Δεχόμαστε:
 Ρούχα, ζευγαρωμένα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά, λευκά είδη, όπως κουρτίνες και σεντόνια, τσάντες, ζώνες

Δυστυχώς, δεν δεχόμαστε:
Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά, αποκόμματα υφασμάτων, αζευγάρωτα παπούτσια
Ο Ανάκυκλος τι κερδίζει?
Δεν υπάρχει ιδιωτικό κέρδος από το Πρόγραμμα Συλλογής και Ανακύκλωσης Ρουχισμού ή από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του Ανάκυκλου, γι' αυτό άλλωστε και όνομάζεται μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Επίσης δεν υπάχουν τυχόν χορηγίες που να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα καθαρά έσοδα από τα καταστήματα αλληλεγύης και τις εξαγωγές ρουχισμού για επανάχρηση / ανακύκλωση, μετά από την κάλυψη των εσόδων του οργανισμού, ο Ανάκυκλος τα μοιράζεται με την κοινωνία μέσω:
  1. Των εισφορών προς τα ιδρύματα, σχολεία, κοινωνικά παντοπωλεία και τα δωρεάν ρούχα που προσφέρονται σε εκατοντάδες άπορες οικογένειες.
  2. Των περιβαλλοντικών του προγραμμάτων, που περιλαμβάνουν:
  • ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, ιδιαίτερα των παιδιών στα σχολεία, σε θέματα περιβάλλοντος και μείωσης της ρύπανσης,
  • δημιουργία βιολογικών λαχανοκήπων σε σχολεία και ιδρύματα,
  • προγράμματα υγιούς απασχόλησης ανέργων, όπως συμμετοχή σε κοινοτικούς λαχανόκηπους, συμμετοχή στο μάζεμα φρούτων και καρπών κλπ.,
  • διατήρηση και διάδωση των ντόπιων ποικιλιών και σπόρων.
  • Ο Ανάκυκλος δημιουργεί πράσινες θέσεις εργασίας, κυρίως για άνεργους Κύπριους.
  • Επίσης, κατασκευάζει τους μεταλλικούς του κάδους στην Κύπρο, ενισχύοντας την κυπριακή οικονομία και την απασχόληση, ενώ με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται και η εξαγωγή συναλλάγματος στο εξωτερικό.
  • Εν τέλει, ο Ανάκυκλος προβαίνει σε εξαγωγές ρουχισμού, οι οποίες αποφέρουν εισροές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από ξένο συνάλλαγμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε μέσω τηλεφώνου στο 99722121, στο mail: info@anakyklos.org, στο web-page: www.anakyklos.org και στα κατά τόπους Καταστήματα Αλληλεγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου