Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Αρακάς λαδερός - peas in oil

Υλικά:

 1 κιλό κατεψυγμένος αρακάς
 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
 3 - 4 πατάτες χοντροκομμένες
 αλάτι, πιπέρι, νερό

Εκτέλεση:


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 3 - 4 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και τον αρακά. Τα σοτάρετε για άλλα 3 - 4 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε τις πατάτες, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 1 φλυτζάνι ζεστό νερό όσο για να καλυφτεί το φαγητό. Ανακατέψτε και αφήστε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί και να μείνει με το λάδι του. Το φαγητό χρειάζεται περίπου μια ώρα. Τέλος πλένουμε, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 - 3 λεπτά πριν την αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αναδημοσίευση από το πακέτο αρακά της ετερίας Vegeterra.


Materials:

  1 pound frozen peas
  2 onions, chopped
  2 carrots sliced
  1/2 bunch dill chopped
  4 tablespoons olive oil
  2 grated tomatoes
  3-4 potatoes coarsely
  salt, pepper, water

Execution:


In a saucepan, heat the olive oil and saute the onions for 3-4 minutes. Add the carrots and peas. Sauté for another 3-4 minutes. Then add the potatoes, tomato juice, salt, pepper and 1 cup hot water to cover them as food. Stir and let simmer on low heat until cooked and stay with the oil. The food takes about an hour. Finally wash, chop the dill and add to pot 2-3 minutes before remove from heat.

Republished from peas' package of Vegeterra company.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου